Preşedintele Braziliei a ameninţat cu bătaia un jurnalist. Ce l-a înfuriat pe Jair Bolsonaro VIDEO

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a ameninţat cu bătaia, duminică, un jurnalist care l-a întrebat despre banii pe care i-ar fi primit soţia sa din partea un apropiat al familiei lor, implicat într-o afacere de presupusă deturnare de salarii.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 05:05
Preşedintele Braziliei a ameninţat cu bătaia un jurnalist. Ce l-a înfuriat pe Jair Bolsonaro VIDEO

„Vrei să te lovesc peste gură?”, a fost reacţia Jair Bolsonaro la o întrebare adresată de un jurnalist de la cotidianul O Globo referitor la informaţii privind Michelle Bolsonaro, soţia preşedintelui brazilian, şi un fost consilier al fiului său Flavio, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

În timpul unei vizite la catedrala romano-catolică din Brasilia, Jair Bolsonaro a fost abordat de jurnalişti în legătură cu această ameninţare. Preşedintele brazilian a plecat, însă, fără să facă alte comentarii.

Potrivit sursei citate, ameninţarea lansată de preşedintele brazilian a fost imediat denunţată de redacţia publicaţiei O Globo care a precizat într-un comunicat că jurnalistul îşi făcea meseria.

„O asemenea intimidare arată că Jair Bolsonaro nu respectă datoria oricărui funcţionar public, indiferent de funcţia sa, de a răspunde la întrebările populaţiei”, a scris O Globo.

Jurnalistul a adresat această întrebare, după ce publicaţia Crusoe a scris că Fabricio Queiroz, un poliţist pensionat, prieten cu Jair Bolsonaro şi fost consilier al lui Flavio Bolsonaro, i-ar fi înmânat lui Michelle Bolsonaro, între 2011 şi 2016, 21 cecuri în valoare de 72.000 de reali (circa 22.000 de dolari la rata de schimb din 2016).

În prezent, Fabricio Queiroz şi Flavio Bolsonaro sunt anchetaţi pentru o presupusă deturnare de salarii ale funcţionarilor de la cabinetul fiului preşedintelui în timpul mandatului de deputat al statului Rio de Janeiro.

Prima Doamnă a Braziliei nu a făcut niciun comentariu despre informaţiile publicate de Crusoe.

Preşedintele Braziliei anunţă că are mucegai în plămâni, după vindecarea de COVID, şi mulţumeşte lui Dumnezeu că a scăpat de boală