Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, propune naţiunii un "pact important" pentru o viaţă mai bună

Publicat: Sâmbătă, 22 Iunie 2013 14:47 // Actualizat: Sâmbătă, 22 Iunie 2013 14:47 // Sursa: Agerpres

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a promis vineri un "pact important" pentru îmbunătăţirea serviciilor publice şi a afirmat că va depune mai multe eforturi în lupta împotriva corupţiei, într-un discurs adresat naţiunii după manifestaţiile istorice din ţară.

Dilma Rousseff a avertizat de asemenea că nu va lăsa "o minoritate violentă să afecteze o mişcare democratică şi paşnică", referindu-se la jafurile şi actele de vandalism comise joi pe marginea manifestaţiilor la care au participat peste 1,2 milioane de persoane în întreaga ţară.

"Voi vorbi cu liderii altor puteri pentru a ne uni eforturile, îi voi invita pe guvernatori, primarii marilor oraşe pentru a încheia un pact important pentru îmbunătăţirea serviciilor publice", a mai spus preşedinta Braziliei în discursul său transmis la radio şi televiziune.

Ea a făcut referire în acest sens la "transporturi în comun" de calitate şi la preţuri corecte, la sănătate şi educaţie, cărora Dilma Rousseff a afirmat că doreşte să le consacre 100% din veniturile petroliere ale ţării, un proiect paralizat de importante blocaje politice. Preşedintele Braziliei a anunţat totodată că-i va primi pentru discuţii pe "liderii protestelor paşnice, reprezentanţii organizaţiilor de tineret, a sindicatelor, a mişcărilor populare".

Manifestaţiile au început în Brazilia în urmă cu peste zece zile ca urmare a majorării tarifelor la transportul în comun, protestatarii exprimându-şi ulterior nemulţumirea faţă de sumele imense cheltuite pentru pregătirea Campionatului mondial de fotbal de anul viitor în condiţiile în care o mare parte a populaţiei trăieşte în sărăcie. Nu în ultimul rând, doamna ppreşedinte le-a promis brazilienilor că ţara lor va organiza o "Cupă Mondială minunată".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H