Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat că epidemia de coronavirus este un truc al mass mediei

Preşedintele de extremă dreaptă al Braziliei i-a acuzat pe rivalii politici şi presa de faptul că mint cu bună ştiinţă populaţia cu privire la pericolele prezentate de coronavirus.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 16:20
Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat că epidemia de coronavirus este un truc al mass mediei

Pandemia de coronavirus a provocat deja mai mult de 15.000 de victime la nivel global şi, conform TheGuardian.com, în America Latină urmează să îşi atingă apogeul în următoarele săptămâni, mai multe guverne din zonî alegând să adopte deja măsuri drastice, ca închiderea graniţelor.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, nu a luat astfel de măsuri, afirmând că totul este doar o „isterie media” şi numind coronavirusul „o simplă gripă”.

Într-o intervenţie televizată de duminică, Bolsonaro a minimizat din nou pericolul reprezentat de pandemie, atacând guvernele mai multor state cheie ale Braziliei, inclusiv Rio de Janeiro şi Sao Paulo, care au instaurat carantina şi au ordonat cetăţenilor să stea în case.

„Oamenii vor vedea în curând că au fost păcăliţi de aceşti guvernanţi şi de o mare parte din media, în ce priveşte coronavirusul”, a spus preşedintele, în ziua în care în Brazilia au fost raportate totaluri de 25 de victime şi 1.546 de infectaţi.

Bolsonaro a acuzat şi grupurile de activişti care nu sunt de acord cu politica sa în general şi, cu atât mai mult, în timpul crizei provocate de COVID 19.

„Este o campanie neruşinată, o campanie colosal de răspândită şi absurdă, împotriva şefului statului. Vor să mă dea jos prin orice mijloace”, a adăugat Bolsonaro. 

Citeşte şi: COVID-19. Spania, pe urmele Italiei. 462 de morţi în ultimele 24 de ore şi 4.517 noi cazuri de infectare


loading...