Președintele Braziliei, noi acuzații controversate: ”Cel mai bun vaccin este să faci COVID”

Jair Bolsonaro a făcut o nouă serie de afirmații controversate în ceea ce privește pandemia COVID. Președintele Braziliei susține că ”cel mai bun vaccin este să faci COVID”.

06 ian. 2021, 17:05
Președintele Braziliei, noi acuzații controversate: ”Cel mai bun vaccin este să faci COVID”

Președintele Braziliei face noi acuzații controversate. Brazilia este una dintre cele mai afectate țări din lume în ceea ce privește pandamie COVID, cu toate acestea Jair Bolsonaro continuă să facă acuzații grave. În timpul unui interviu live acesta a precizat că cel mai bun vaccin împotriva COVID este să fii infectat cu acest virus.

Citește și: Urmele lăsate de infectarea cu covid pe termen lung. Mulţi nu mai pot reveni la muncă nici după şase luni

„Nu o folosesc, dar e în regulă. Eu mi-am făcut cel mai bun vaccin. Am avut virusul”, a spus Bolsonaro, adăugând apoi și că „nu a avut niciun efect advers” din cauza îmbolnăvirii.

Înainte de interviu, Jair Bolsonaro s-a întâlnit cu susținătorii săi în Sao Francisco do Sul, unde nici președintele, nici susținătorii acestuia nu au purtat măști de protecție. Mai mult decât atât, acesta a primit o mască cadou de la unul dintre oamenii prezenți la eveniment.

Președintele Braziliei face noi acuzații controversate.  Jair Bolsonaro a fost infectat cu COVID în luna iulie a anului 2020, fiind testat pozitiv după ce a început să prezinte simptomele virusului. Acesta s-a vindecat, însă 197.732 de alți oameni din Brazilia și-au pierdut viața în lupta cu virusul de când a început pandemia, conform datelor Universității Johns Hopkins.

Doar marți Brazilia a raportat 963 de decese din cauza Covid-19 și alte 55.799 de cazuri noi de infectare. În prezent, țara ocupă locul 3 în lume în ce privește numărul de cazuri și locul 2 în ce privește numărul de decese din cauza Covid-19.

Jair Bolsonaro a criticat anterior și vaccinul COVID produs de BioNTech şi Pfizer, mai mult decât atât acesta a avertizat populația din Brazilia cu privirile la efectele adverse ale vaccinului. Acesta a precizat că :” dacă devii aligator, este problema ta, dacă devii Superman, este problema ta, dacă unei femei îi crește barba, este problema ei”, conform Mediafax.