Preşedintele Camerei de Comerţ, Sorin Dimitriu, internat la Spitalul Fundeni

Preşedintele Camerei de Comerţ, Sorin Dimitriu, se află internat la Spitalul Fundeni, a declarat, marţi, avocatul Alexandru Şerban, reprezentantul lui Dimitriu în faţa Curţii de Apel Bucureşti.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 07:17
Preşedintele Camerei de Comerţ, Sorin Dimitriu, internat la Spitalul Fundeni

Avocatul a spus că Sorin Dimitriu, în vârstă de 67 de ani, ar suferi de afecţiuni cardiace, el acuzând anumite probleme, astfel că a fost internat.

Recursul procurorilor anticorupţie faţă de punerea în libertate a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industriei a Capitalei, Sorin Dimitriu, a consilierului acestuia, Gabriela Dumitriu şi a directorului general al instituţiei, Gabriel Mihuţ, se judecă, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Marţi, avocaţii au solicitat amânarea judecătorii recursului pentru o zi, două, însă judecătorii le-au dat câteva ore pentru a studia dosarul.

Sorin Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată şi trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, informa, în 3 aprilie, Direcţia naţională Anticorupţie (DNA).

Alături de acesta sunt cercetaţi Gabriel Dan Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată şi trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui CCIB, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi opt infracţiuni de şantaj în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2010 – martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sorin Petre Dimitriu, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Gabriel Dan Mihuţ şi Gabriela Dumitriu, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30 şi 70 la sută din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat „contract de sponsorizare” cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.