Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, îl felicită pe noul preşedinte al României, Klaus Iohannis GALERIE FOTO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pentru victoria în scrutinul prezidenţial şi şi-a exprimat speranţa că vor avea o întâlnire în curând.

21 nov. 2014, 12:52

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: „Vă scriu pentru a vă felicita pentru victoria în alegerile prezidenţiale din România. În numele Comisiei Europene şi al meu personal, aş vrea să vă urez succes la preşedinţie”, a transmis Jean-Claude Juncker, într-o scrisoare făcută publică vineri de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, potrivit Agerpres.

„Sper că vom avea şansa de a avea o întâlnire în curând. Sunt nerăbdător să lucrez cu dumneavoastră şi cu Guvernul României la implementarea agendei noastre strategice comune pentru Uniune, concentrându-ne acţiunile în zonele unde Uniunea poate face cu adevărat diferenţa, cum ar fi cele privind creşterea, locurile de muncă, investiţiile şi competitivitatea”, a mai precizat preşedintele CE, adăugând că acest lucru „este esenţial pentru prosperitatea românilor, precum şi a tuturor europenilor”.

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a primit vineri, în cadrul unei şedinţe solemne a Curţii Constituţionale a României (CCR), hotărârea de validare în funcţie.

Citeşte şi TRAIAN BĂSESCU, către Iohannis: Nu va fi uşor mandatul dvs. Uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului-verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.719.344, adică 64,10%. Numărul de alegători care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente a fost de 10.042.721. Cei care au votat în altă secţie de votare decât cea în care au fost arondaţi conform domiciliului – 1.569.668, iar numărul total al celor care au votat utilizând urna specială a fost de 106.955 persoane. Din voturile exprimate, 1,41% au fost nule, adică 166.111.

Potrivit rezultatelor finale furnizate de BEC, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în străinătate a fost de 379.116.