Preşedintele CJ Arad acuză Guvernul de „ostilitate” pentru că nu a dat bani judeţului

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicloae Ioţcu (PDL), acuză Guvernul de "ostilitate", pentru că la recenta alocare de fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale nicio primărie arădeană nu a primit bani.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 11:36
Preşedintele CJ Arad acuză Guvernul de „ostilitate” pentru că nu a dat bani judeţului

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că judeţul nu a primit niciun ban prin HG 864 din 23 august, ceea ce „este un exemplu de ostilitate a actualului Guvern faţă de Arad”.

La recenta alocare de fonduri de la Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale, nicio primărie din judeţul nostru n-a primit bani pentru investiţii sau pentru cheltuieli curente. Este pentru prima dată când nu primim niciun leu”, a spus Ioţcu.

Acesta a precizat că Guvernul „a ignorat” nu doar primăriile PDL sau UDMR, ci inclusiv pe cele ale PSD, PNL sau PC.

„Alt exemplu de ostilitate a actualului Guvern faţă de judeţul Arad este comunicarea de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin care se anunţă reducerea cu 40 la sută a fondurilor alocate primăriilor prin HG 577/1997, hotărâre privind modernizarea drumurilor comunale respectiv introducerea apei curente în mediul rural. În respectiva adresă de la minister, Consiliul Județean Arad este anunţat că din suma de 1.698.125 de lei, care a fost inițial repartizată, a fost virată doar suma de 1.154.725 de lei”, a afirmat Ioţcu.

Potrivit sursei citate, au fost reduse astfel alocările de fonduri pentru localităţile Buteni (alimentare cu apă la Cuied), Secusigiu (alimentare cu apă la Munar, Satu Mare şi Sânpetru German), Zimandu Nou (extindere alimentare cu apă), Gurahonţ (drumul comunal Gurahonţ-Zimbru) şi Igneşti (drumul comunal Igneşti-Susani).

Executivul a aprobat, în 23 august, alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a 10 milioane lei unor unităţi administrativ-teritoriale, pentru plata arieratelor aferente unor cheltuieli curente şi de capital şi pentru cofinanţarea unor proiecte finanţate din fonduri externe.

În acest scop, cei 10 milioane de lei au fost incluşi în sumele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2012. Alocarea banilor pentru primării a fost aprobată în şedinţa din 23 august a Guvernului.