Preşedintele CJ Cluj, audiat la DNA. Uioreanu: „Am povestit unde am fost în ziua votului”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost chemat luni la sediul DNA, acesta declarând că prezenţa sa în faţa procurorilor are o legătură "probabilă" cu dosarul referendumului.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 12:58
Preşedintele CJ Cluj, audiat la DNA. Uioreanu: „Am povestit unde am fost în ziua votului”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care este şi vicepreşedinte al PNL Cluj, a sosit la sediul DNA Cluj, luni după-amiază, afirmând că a fost chemat ca martor, „probabil în dosarul referendumului”.

Horea Uioreanu a sosit, luni după-amiază, în jurul orei 15.35, la sediul DNA Cluj, spunând că a fost sunat pentru a se prezenta la ora 16.00.

„Am fost sunat de la DNA Cluj să mă prezint la ora 16.00, în calitate de martor. Nu ştiu pentru ce a am fost convocat, voi afla despre ce e vorba. Probabil în dosarul referendumului. Nu am nimic de ascuns”, a spus Uioreanu, citat de Mediafax.

Preşedintele CJ Cluj a sosit la sediul DNA Cluj însoţit de un avocat.

Întrebat, la ieşirea de la sediul DNA Cluj, dacă în cadrul audierilor s-a făcut vreo referire la interceptări telefonice, Uioreanu a răspuns că nu, ci s-a vorbit doar de persoanele care au fost prezente în sediul PNL în 29 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Am fost convocat la DNA Cluj în calitate de martor într-un dosar legat de referendum. M-au întrebat ce am făcut în ziua votului şi am povestit unde am fost, pe teren, în afara Clujului, iar la sediul PNL am fost numai în jurul orei 19.00. Nu s-a făcut referire la nicio interceptare telefonică, ci doar la ziua votului şi la persoanele care au fost prezente în sediul PNL în 29 iulie. Dumitru Samson era una dintre acele persoane. M-am întâlnit cu el la teleconferinţa pe care am avut-o cu cei de la Bucureşti şi în care s-a discutat despre mobilizarea la vot”, a spus Uioreanu.

Preşedintele CJ Cluj a afirmat că nu ştie să fi fost convocaţi la DNA şi alţi membri ai PNL Cluj.

El a spus că nu îl cunoaşte pe Bogdan Măgureanu şi că nu l-a văzut în viaţa sa.

„În presă a apărut informaţia că în sediul PNL Cluj-Napoca s-au desfăşurat întâlniri cu grupuri de interlopi şi eu am spus că nu aveau cum să aibă loc astfel de întâlniri pentru că acolo era biroul meu şi fără consimţământul meu nu putea intra nimeni acolo. Probabil era vorba de alt sediu, de la judeţ. E o confuzie de sedii”, a afirmat Uioreanu.

Audierea lui Uioreanu a durat aproximativ o oră.

 

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului, informa DNA.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au început urmărirea penală faţă de Teodor Atanasiu – deputat, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba, pentru folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, prevăzută în art. 13 din Legea 78/2000, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, prevăzută în art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.