Preşedintele CJ Cluj se laudă că toate şcolile şi grădiniţele din judeţ au grupurile sanitare în interiorul clădirilor:”Această situaţie datează de doi ani”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat că judeţul pe care îl păstoreşte este singurul din ţară în care toate şcolile şi grădiniţele au toaletele în interiorul clădirilor.

08 sept. 2022, 23:49
Preşedintele CJ Cluj se laudă că toate şcolile şi grădiniţele din judeţ au grupurile sanitare în interiorul clădirilor:”Această situaţie datează de doi ani”

Preşedintele CJ Cluj se laudă că toate şcolile şi grădiniţele din judeţ au grupurile sanitare în interiorul clădirilor. Alin Tişe este mândru că unităţile de învăţământ sunt racordate deja de doi ani de zile la apă curentă.

Preşedintele CJ Cluj: „Este singurul judeţ din ţară cu şcoli şi grădiniţe racordate integral la apă curentă şi cu toalete în interiorul clădirilor”

Citeşte şi Burse sociale 2022. Cine sunt elevii care nu vor mai beneficia de aceste burse DOCUMENT

”Deşi nu este o laudă şi ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administraţiei judeţene a fost confirmată şi de Inspectoratul Şcolar în acest început de an educaţional. Clujul este singurul judeţ din ţară cu şcoli şi grădiniţe racordate integral la apă curentă şi cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, a declarat Alin Tişe, conform unui comunicat de presă.

Reamintim că raportul privind starea învăţământului preuniversitar clujean, făcut public miercuri de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, arată că judeţul Cluj este singurul din ţară care a remediat în totalitate situaţia toaletelor şi a grupurilor sanitare aflate în curtea unităţilor şcolare.

”Forul administrativ judeţean susţine în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor. Doar în acest an, Consiliu Judeţean Cluj a repartizat UAT-urilor clujene cca. 33.000.000 de lei pentru finanţarea şi a unor astfel de proiecte, dar şi pentru susţinerea investiţiilor în infrastructura de bază.

În contextul în care absolut toate şcolile din judeţ dispun de apă curentă, preocuparea autorităţilor locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă şi în cazul ultimelor 10% din unităţi în care apa există şi poate fi folosită pentru spălat, dar nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate”,a transmis Consiliul Judeţean în comunicatul de presă.

Citeşte şi Bacalaureat 2023. Lista certificatelor internaţionale care pot fi echivalate cu probele de competențe de anul următor