Preşedintele CJ Harghita: Se încearcă ştergerea dovezilor stricăciunilor făcute la cimitirul de la Valea Uzului

Publicat: Luni, 10 Iunie 2019 16:34 // Actualizat: Luni, 10 Iunie 2019 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, acuză ilegalitate a primarului de la Dărmăneşti” şi a anunţat că ”se încearcă ştergerea dovezilor stricăciunilor făcute” în cazul cimitirului militar din Valea Uzului.

Foto: facebook.com

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Harghita, primarul de la Dărmăneşti a comis o ilegalitate.

„Primarul oraşului Dărmăneşti, reprezentant al grupului care a vandalizat în cursul săptămânii trecute cimitirul militar de la Valea Uzului, a făcut o nouă ilegalitate”, afirmă Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, potrivit sursei citate.

În comunicat se arată că ”fotografiile alăturate demonstrează faptul că se încearcă ştergerea dovezilor stricăciunilor făcute”.

”În România aceasta este o infracţiune. Oricine încearcă să şteargă dovezile unor acţiuni barbare prin care a fost distrusă o poartă secuiască care nu se află în proprietatea sa, nu are dreptul, legea interzice luarea oricăror măsuri, pe durata investigaţiilor”, mai susţine preşedintele CJ Harghita. 

Liderul CJ Harghita spune că vineri au sosit la cimitir maşini încărcate cu scânduri pregătite pentru a le înlocui pe cele distruse.

„Vineri au sosit la faţa locului cu scânduri gata pregătite a le înlocui pe cele distruse. Uitaţi automobilul care stă la poarta cimitirului are număr de înmatriculare de Bacău şi aparţine primăriei din Dărmăneşti! Vă rog, ca pe baza prevederilor Legii 544 să solicitaţi foaia de parcurs a autovehiculului şi să întrebaţi ce lucrau angajaţii primăriei la cimitirul din Valea Uzului? Noi vom urma o singură cale, calea legii! Ilegalitatea nu reprezintă o soluţie”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Mai mulţi maghiari au format, joi, un lanţ uman pentru a nu permite românilor să intre în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, pentru a participa la sărbătoarea de Ziua Eroilor. Un grup de români a forţat intrarea, la faţa locului intervenind şi jandarmii pentru ca situaţia să nu escaladeze.

Încă de joi seară, UDMR a transmis că solicită demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a prefectului judeţului Harghita.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Borboly Csaba cimitir Valea Uzului CJ Harghita
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H