Preşedintele CJ Iaşi, în vizorul DNA. Cum plăteşte Poşta Română chirie peste 360.000 de euro firmei soţiei lui Maricel Popa

Procurorii DNA fac verificări privind modul în care Poşta Română a plătit chirie aproape 365.000 de euro unei firme controlate de soţia lui Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Spaţiul este, însă, unul subînchiriat de la o altă firmă ce ar avea legătură cu familia politicianului PSD, scrie Bună Ziua Iaşi.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 06:21
Preşedintele CJ Iaşi, în vizorul DNA. Cum plăteşte Poşta Română chirie peste 360.000 de euro firmei soţiei lui Maricel Popa

Pe 12 iunie, procurorii DNA Iaşi au cerut Poştei Române toate documentele care au stat la baza procedurii desfăşurate în martie 2019 cu Vitalef SA, firmă controlată de Mihaela Popa, soția actualului șef al Consiliului Județean Iași.

„Vă solicităm să ne puneți la dispoziție, până la data de 19.06.2020, în copie certificată pentru conformitate cu originalul, documentația aferentă procedurii de atribuire a contractului, finalizată la data de 12.03.2019 prin încheierea contractului de închiriere între C.N. Poșta Română și SC Vitalef SA Iași, inclusiv contractul de închiriere. Precizăm că predarea acestor înscrisuri s-a dispus prin ordonanța procurorului din data de 12 iunie 2020”, se arată în adresa DNA Iași către Poșta Română SA.

Bună Ziua Iaşi scrie că Poşta Română a închiriat de la una din firmele controlate de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, un spațiu pentru care plătește suma de 365.000 de euro până la finalul anului 2022.

CN Poșta Română a parafat contractul, după ce a cerut două oferte. Sursa citată precizează că s-au făcut, însă, presiuni pentru ca licitaţia să fie adjudecată de firma soţiei lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

De acest contract a fost interesat și omul de afaceri Ștefan Covalciuc, considerat un aproapiat al şefului CJ Iaşi pe motiv că a candidat din partea PSD la un loc în Consiliul Judeţean.

Conform contractului de închiriere, statul român avea nevoie de spațiu pentru desfășurarea activității Centrului Regional de Tranzit Iași, pentru Depozitul teritorial de materiale Iași, pentru Oficiul Poștal Express Iași și pentru parcul auto.

Spațiul din Bulevardul Chimiei din Iaşi are o suprafață utilă de 1.512 metri pătrați, iar terenul pus la dispoziție măsoară 1.000 metri pătrați. Chiria lunară percepută de Vitalef SA, firma administrată de Mihaela Popa, este de 7.614 euro.

În contractul vizat de DNA Iași este precizat că Vitalef SA plătea chirie societății Augustus SRL. Această firmă se află tot sub controlul soților Popa, în acte fiind trecută Mihaela Popa, precizează Bună Ziua Iaşi.

Raed Arafat, picat pe interceptări! Probe din dosarele DNA