Codrin Ştefănescu: Membrii PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale

Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, a declarat joi seara că membrii PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale, dar că decizia se va lua după 15 februarie. 

RomaniaTV.net
24 ian. 2019, 18:08
Codrin Ştefănescu: Membrii PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale

UPDATE Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat joi seara că membrii PSD şi-ar dori ca Liviu Dragnea să fie candidatul la prezidenţiale, dar că decizia se va lua după 15 februarie.

„Dănuţ Cristescu şi-ar dori să fie Liviu Dragnea, după cum şi-ar dori câteva sute de mii de membri. Noi am anunţat că pe 15 februarie începem analiza unui material gigant la nivelul fiecărui oraş, comune, sat. Am lansat o întrebare: candidat PSD, candidat ALDE şi candidat PSD-ALDE comun. (…) E musai şi obligatoriu să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a afirmat Codrin Ştefănescu.

El a susţinut că „e obligatoriu ca românii să aibă un preşedinte normal, patriot, imparţial, care să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

„Pe 15 vom şti care a cea mai bună variantă. E mult prea devreme. Sigur că membrii de partid şi-ar dori acest lucru, şi eu aş vrea. S-ar putea să facem anunţul până la europarlamentare”, a precizat Codrin Ştefănescu.

Secretarul general al PSD a menţionat că „nu va fi o competiţie, va fi o discuţie şi o analiză”.

El a mai spus că „românii vor preşedinte al României care să îşi apere ţara“.

_______

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, a declarat, într-un interviu în Ziarul Teleormanul, că Liviu Dragnea este candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Cristescu a susţinut că Liviu Dragnea va câştiga alegerile prezidenţiale. Preşedintele CJ Teleorman a mai susţinut că PSD va câştiga alegerile europarlamentare din luna mai cu peste 50%.

„Nu că ne-am propus, vom câştiga sigur ambele alegeri. La europarlamentare, eu cred că la nivel de ţară vom lua aproape 50 la sută din numărul de parlamentari, iar în ce priveşte judeţul Teleorman, vom obţine în jur de 60 la sută din voturile exprimate. Eu sunt convins că noi vom reuşi să scoatem la vot mai mult de jumătate din electoratul PSD-ului, atât la europarlamentare, cât şi la prezidenţiale, la acestea din urmă poate chiar undeva aproape de 60 la sută, iar în ce priveşte voturile, sunt absolut convins că vom avea cel mai mare procent de votanţi pentru candidatul PSD la Preşedinţia României”, a subliniat Cristescu în ziarul Teleormanul.