Președintele CJ Timiș, Alin Nica, reclamat la Parchet. ANI îl acuză de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații

Liberalul Alin Nicu, în prezent președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost reclamat de ANI la Parchet. Acuzațiile care i se aduc sunt conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

25 ian. 2023, 10:38
Președintele CJ Timiș, Alin Nica, reclamat la Parchet. ANI îl acuză de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații

ANI a anunţat, miercuri, că a sesizat Parchetul instanței supreme în cazul președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pentru infracțiunile de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justițiecu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă.

Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, a transmis ANI.

Citește și: SONDAJ CURS. PSD are aproape 40% din intenția de vot. Câtă încredere au românii în PNL și USR

De asemenea, ANI a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justițieși cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica a infracțiunii de fals în declarații, ”întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase”. ”Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, a mai transmis ANI.