Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reţinut pentru 24 de ore de DNA. Este acuzat că ar fi primit mită 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract cu dedicaţie unui om de afaceri

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, prins, vineri seară, în flagrant de procurorii DNA, care-l acuză că ar fi primit peste un milion de lei mită pentru un contract, a fost reţinut pentru 24 de ore sâmbătă. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune colegilor excluderea lui Buzatu din partid.

23 sept. 2023, 09:13
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reţinut pentru 24 de ore de DNA. Este acuzat că ar fi primit mită 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract cu dedicaţie unui om de afaceri

Președintele consiliului județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA. Decizia a fost luată sâmbătă dimineaţă, după ce Buzatu a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Iaşi. Procurorii DNA au precizat că preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, are calitatea de inculpat în dosar pentru luare de mită.

Baronul PSD Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant luând mită 1,25 milioane de lei cash în portbagajul mașinii, de la un afacerist. Procurorii i-au percheziționat casa timp de 6 ore, iar apoi l-au dus la audieri la DNA Iași.

Dumitru Buzatu a fost prins cu sacul de bani în fața unui restaurant din Vaslui. Afacerea era monitorizată de DNA de mai multă vreme și a plecat de la denunțul unui om de afaceri, care lucra cu CJ Vaslui și care a rămas fără un contract pentru că nu voia să plătească șpagă. După cum se vede, șpaga a fost luată de la o altă persoană, care nu s-a dat în lături de la a-i oferi lui Buzatu suma fabuloasă de 1,25 milioane de lei, cash, drept mită.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, reacţie fulger după ce Dumitru Buzatu a fost prins de DNA luând mită de 1,25 de milioane de lei: „Voi convoca mâine de urgenţă BPN şi voi propune excluderea lui din partid”

Perchezițiile la vila lui Buzatu de la Cănțălărești s-au terminat în jurul orei 3.00 dimineața și jandarmii l-au săltat pe Buzatu, ducându-l la audieri la DNA Iași. Acesta a ieșit din curtea sa, încadrat de jandarmi și polițiști. Probabil știind că va fi reținut și-a luat preventiv o geantă de voiaj cu el.

La percheziții a participat chiar și șefa DNA Iași. Acolo a ajuns imediat și fiul politicianului, care era la pescuit, dar și consilierul Alexandru Barbu, omul de casă a lui Buzatu a stat toată noaptea în fața casei șefului său, alături de nepotul său.

În cursul zilei de sâmbătă, Dumitru Buzatu va fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Calendar 2024
Calendar 2024