Preşedintele Columbiei, la primirea Premiului Nobel: Acordul cu FARC este o speranţă pentru Siria

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a declarat atunci când i-a fost înmânat Premiul Nobel pentru Pace 2016, că un acord privind încheierea războiului civil cu rebelii FARC, care durează de 52 de ani, reprezintă "o rază de speranţă" pentru rezolvarea conflictelor începând cu cel din Siria până la cel din Sudanul de Sud.

10 dec. 2016, 17:06
Preşedintele Columbiei, la primirea Premiului Nobel: Acordul cu FARC este o speranţă pentru Siria

În cadrul discursului pe care l-a susţinut după ce i-a fost înmânat premiul Nobel, Juan Manuel Santos a spus că Columbia însăşi s-a inspirat de la alte procese de pace cum ar fi cel din Africa de Sud şi Irlanda de Nord, relatează Reuters, transmite Mediafax.

Santos a primit o medalie de aur, o diplomă şi un cec în valoare de 870.000 de dolari la ceremonia de la Oslo, pentru eforturile depuse în sensul încheierii conflictului cu gruparea rebelă FARC, în care au murit 220.000 de oameni.

„Acordul de pace columbian este o rază de speranţă într-o lume afectată de atât de multe conflicte şi de atâta intoleranţă. Dovedeşte că, ceea ce pare la început imposibil, prin perseverenţă ar putea deveni posibil chiar şi în Siria sau Yemen sau Sudanul de Sud”, a spus preşedintele Columbiei.