Preşedintele comisiei cu care şi-a dat doctoratul Codruţa Kovesi nu crede că cineva va avea curajul să-i verifice teza

Teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, este încă analizată. Se caută un specialist care să interpreteze rezultatele, după ce lucrarea a fost verificată cu un soft anti-plagiat.

31 oct. 2016, 13:34
Preşedintele comisiei cu care şi-a dat doctoratul Codruţa Kovesi nu crede că cineva va avea curajul să-i verifice teza

Comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara (UTV) analizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, însă abia după 10 noiembrie va da un verdict. Fostul decan al Facultății de Drept, avocatul Radu Motica, cel care a prezidat comisia de doctorat a șefei DNA, crede că e aproape imposibil de analizat teza cu ajutorul unui specialist. Având în vedere că lucrarea a fost analizată deja cu un soft, e nevoie de interpretarea datelor de către un specialist în Drept Penal care să se pronunțe dacă similitudinile identificate reprezintă plagiat sau nu. Motica nu crede că se va găsi cineva în România, care să își asume analiza, potrivit evz.ro.

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a susținut pe data de 16 decembrie 2011, la Timișoara, teza de doctorat „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”. Comisia de evaluare a tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi l-a avut ca președinte pe Radu Motica, conducătorul științific al doctoratului fiind Viorel Pașca, unul din avocații celebri ai Timișoarei, fost prim procuror al Procuraturii Județene Timiș înainte de 1989, cel care a coordonat local anchetarea arestaților și răniților din timpul Revoluției. În componența Comisiei de doctorat a lui Kovesi s-au aflat și actualul rector de la Iași, Tudorel Toader, prof. Doru Juleanu de la UVT, prof. Diaconu de la Universitatea București. În timpul susținerii, în sală s-au aflat fostul procuror general al României, Mircea Criste, șeful SRI, George Maior, generalul Florian Coldea, procurorul general adjunct Marius Iacob, dar și numeroși șefi din Poliție sau de la Parchetele din zona Banatului. 

CITEŞTE ŞI: Băsescu o atacă dur pe Kovesi: „Văd că a făcut din DNA o măciucă politică”. Ce spune despre arestare