Şeful unei comisii de Bacalaureat 2013, REŢINUT pentru luare de mită

Amza Gheorghe, preşedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, a fost reţinut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile de luare de mită şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității.

25 iul. 2013, 13:41
Şeful unei comisii de Bacalaureat 2013, REŢINUT pentru luare de mită

Procurorii din cadrul DNA Serviciul teritorial Constanța efectuează cercetări penale față de Amza Gheorghe, președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, se arată într-un comunicat al DNA. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Gheorghe Amza de luare de mită și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității.

Potrivit procurorilor, Amza Gheorghe a primit, cu ocazia desfăşurării examenului de bacalaureat 2013, sesiunea din iunie, prin intermediar, de la mai mulți elevi, participanți la examenul de bacalaureat, suma de 3.000 euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 lei și a serviciilor de masă, cu titlu de mită.

Banii au fost primiți pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat. Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condițiile în care acestea aveau caracter confidențial.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.