Preşedintele Comisiei Europene: Brexitul fără acord va dăuna Marii Britanii mai mult decât restului Europei

Publicat: Duminică, 11 August 2019 10:08 // Actualizat: Duminică, 11 August 2019 10:08 // Sursa: romaniatv.net

Brexitul fără acord va dăuna Marii Britanii mai mult decât restului Europei, indiferent cât pretinde guvernul premierului Boris Johnson că nu va fi aşa, a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în remarci publicate sâmbătă, transmite Reuters, citat de news.ro.

Marea Britanie presează Uniunea Europeană să modifice termenii acordului de retragere a sa din blocul comunitar, afirmând că Bruxelles-ul va trebui să îşi asume responsabilitatea pentru un Brexit fără acord, dacă nu va accepta un compromis.

Dar, în final, aceste lucru va afecta mai mult Marea Britanie, a declarat Juncker unei publicaţii din provincia austriacă Tirol, unde îşi petrece de obicei vacanţa de vară.

”Dacă se va ajunge la un Brexit dur, nu este în interesul nimănui, dar cel mai mult va avea de pierdut Marea Britanie. Se poartă ca şi cum nu va fi cazul, dar va fi”, a spus Juncker publicaţiei Tiroler Tageszeitung.

“Suntem pe deplin pregătiţi, chiar dacă unii din Marea Britanie afirmă că nu suntem pregătiţi pentru lipsa unui acord. Dar nu particip la aceste joculeţe de vară”, a mai spus Juncker, care va fi succedat la preşedinţia Comisiei de conservatoarea germană Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană a anunţat că acordul de retragere negociat de fostul guvern condus de Theresa May nu va fi redeschis. Johnson a spus că doreşte ca un element important al acordului respectiv, aşa-numita plasă de siguranţă (backstop), să fie eliminat.

Plasa de siguranţă, convenită de Bruxelles cu guvernul May, are rolul să păstreze deschisă graniţa dintre Republica Irlanda şi Irlanda de Nord, care face parte din Marea Britanie şi ar păstra Irlanda de Nord pe piaţa unică a UE dacă nu va fi convenit un alt acord.

”Am arătat în mod clar că nu suntem pregătiţi să avem negocieri noi legate de acordul de retragere, ci doar anumite clarificări în cadrul declaraţiilor politice care reglementează relaţiile viitoare dintre Regatul Unite şi Uniunea Europeană. Suntem complet pregătiţi pentru un Brexit fără acord şi sper că şi britanicii sunt”, a mai afirmat Juncker.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brexit ieşire marea britanie din ue Jean Claude Junker
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H