Preşedintele Comisiei Europene şi-a amânat vizita la Kiev

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care urma să se deplaseze luni la Kiev pentru a exprima sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina și-a amânat vizita din motive de sănătate, a anunțat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
28 mart. 2015, 19:47
Preşedintele Comisiei Europene şi-a amânat vizita la Kiev

„Juncker și-a amânat vizita la Kiev din cauza unui tratament ambulatoriu minor pentru calculi renali”, a anunțat Margaritis Schinas pe contul său de Twitter, citat de AFP. Potrivit acestuia, un summit UE-Ucraina este prevăzut la 27 aprilie la Kiev.

Președintele CE anunțase miercuri că, împreună cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini, se va deplasa luni, la Kiev, unde va coprezida un consiliu de miniștri.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, unul dintre vicepreședinții respectivei Comisii, nu se va deplasa de asemenea în capitala ucraineană, a precizat purtătorul de cuvânt citat.

Federica Mogherini a mers sâmbătă la Lausanne pentru a participa la negocierile cu privire la programul nuclear iranian.

Ca parte a sprijinului său pentru Ucraina, țară cu care a semnat un Acord de asociere și care se confruntă de aproape un an cu o rebeliune separatistă prorusă în estul țării, UE acordă un ajutor financiar foarte important Kievului.

Europenii au deblocat deja 1,36 de miliarde de euro prin intermediul a două programe de asistență macroeconomică în valoare totală de 1,6 miliarde. Un nou plan de 1,8 miliarde de euro a fost adoptat în această săptămână de către Parlamentul European.

Potrivit unor surse europene, o nouă anvelopă de 700 de milioane de euro ar putea să fie acordată în viitorul apropiat Ucrainei.