Preşedintele Comisiei Europene ţine morţiş să aibă NOUĂ FEMEI

Nominalizarea de către România a politicienei de centru-stânga Corina Creţu pentru a reprezenta ţara în executivul Uniunii Europene (UE) a ridicat la nouă numărul de femei în viitoarea Comisie, ceea ce satisface o solicitare-cheie din partea Parlamentului European (PE), relatează joi agenţia Reuters.

04 sept. 2014, 17:25
Preşedintele Comisiei Europene ţine morţiş să aibă NOUĂ FEMEI

Confirmând alegerea de către Bucureşti a Corinei Creţu, care este membră a legislativului UE, o purtătoare de cuvânt a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a afirmat că acesta ‘dispune acum de nouă femei candidate’.

Tot nouă femei sunt şi în executivul european în exerciţiu, cifra stabilită de PE ca un minim necesar pentru ca noua echipă a lui Juncker să fie confirmată de eurodeputaţi înainte de data prevăzută pentru a-şi prelua atribuţiile, 1 noiembrie a.c., menţionează Reuters, citată de Agerpres.

Citeşte şi REPLICI Elena Udrea – Dan Şova, în direct: Să iasă IEPUROIUL din vizuină/N-aş face glumele dumneavoastră VIDEO

Potrivit AFP, Jean-Claude Juncker a făcut presiuni asupra mai multor ţări pentru a obţine o personalitate feminină. Eforturile sale au dat rezultat, întrucât cinci noi state membre au propus o femeie, în special România, care şi-a schimbat în ultimul moment candidatul, renunţând la Dacian Cioloş, comisar în exerciţiu pentru Agricultură, în favoarea eurodeputatei Corina Creţu.