Preşedintele Comisiei SIE: Dacă Meleşcanu are o problemă, să se ducă la CSAT sau la Antonescu

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SIE, Gabriel Vlase (PSD), a declarat, miercuri, pentru Mediafax că scrisoarea directorului SIE, Teodor Meleşcanu, nu se înscrie în atribuţiile acestui for, iar dacă acesta are o problemă cu declaraţiile publice, să i se adreseze preşedintelui interimar.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 11:17
Preşedintele Comisiei SIE: Dacă Meleşcanu are o problemă, să se ducă la CSAT sau la Antonescu

Întrebat dacă se pune problema convocării Comisiei de control al SIE, urmare a scrisorii adresate de directorul SIE, Teodor Meleşcanu, Vlase a răspuns: „Nu e nicio comisie convocată, pentru că pornim de la un principiu simplu: cel care controlează spune când şi ce controlează, nu cel care e controlat”.

Preşedintele comisiei de control al SIE a menţionat că personal nu a văzut vreo problemă în activitatea SIE în ultima perioadă.

„Activitatea serviciului e controlată în permanenţă, până la ultima şedinţă care a avut loc acum vreo lună de zile, înainte de a intra în vacanţa parlamentară. De atunci şi până acum, eu unul, personal, nu am sesizat chestiuni de încălcări a nu ştiu ce legislaţii, Constituţii, cu excepţia faptului că într-adevăr sunt declaraţii publice. Dar astea nu intră în atribuţia Comisiei, deci e problema domniei lui dacă are probleme cu declaraţii publice, nu a mea. (…) Are o problemă domnia lui, să se ducă la CSAT sau să se ducă la preşedinte, că e în subordine directă şi să-şi lămurească ce au de lămurit. Nu aruncă scrisori că ştiu eu Comisia… Ce să facă Comisia?”, a mai spus Vlase.

El a mai precizat că subiectul va fi discutat cu ocazia primei şedinţe a Comisiei, dar în acest moment subiectul „nu priveşte Comisia sub nicio formă”.

Vlase a susţinut că nu doreşte să comenteze declaraţiile „preşedintelui, indiferent cine e”.

„Hotărârea Parlamentului de înfiinţare a acestei comisii are nişte chestiuni punctuale, abuzuri, încălcări constituţionale, cu chestiuni sesizate oficial, nu aşa.. cineva spune, după aia unul trimite scrisori… Spun că astea sunt copilării ca să… cât e perioada asta”, a mai spus preşedintele Comisiei de control al SIE.

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a solicitat Comisiei parlamentare de control al serviciului verificarea activităţii instituţiei ca urmare a unor afirmaţii publice „care pot afecta imaginea şi credibilitatea” SIE.