Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, după audierea Andreei Cosma: Am primit mai multe documente; comisia va analiza

Comisia SRI a primit, cu ocazia audierii deputatului PSD Andreea Cosma şi a fostului ofiţer SRI Daniel Florea, mai multe documente, care vor face obiectul analizei Comisiei SRI, a precizat, marţi, preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu.

RomaniaTV.net
21 mart. 2017, 18:15
Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, după audierea Andreei Cosma: Am primit mai multe documente; comisia va analiza

„Am audiat două persoane. Este vorba de doamna deputat Andreea Cosma şi de fostul ofiţer al SRI Daniel Florea, care a lucrat în cadrul Direcţiei de Informaţii judeţene Prahova. Am primit cu ocazia audierii mai multe documente, ele vor face obiectul analizei noastre din cadrul Comisiei şi vom decide în cursul săptămânii viitoare ce avem de făcut mai departe”, a spus Ţuţuianu.

El a spus că deocamdată nu a văzut toate documentele primite şi că, dacă se va ajunge la concluzia că trebuie să fie solicite de la SRI anumite date, informaţii, rapoarte, Comisia SRI va face acest lucru.

Întrebat de ce nu a venit la audieri şi Sabin Iancu, şeful SRI Prahova, Ţuţuianu a spus că nu vrea să facă o regulă din audierea unor ofiţeri de informaţii.

„Nu l-am chemat pentru că mi s-a părut corect mai întâi să vedem care sunt problemele, ce documente ni se prezintă şi apoi să apreciem asupra nevoii de a fi prezent un salariat al SRI la audieri. Eu nu vreau să facem o regulă din audierea unor ofiţeri de informaţii pentru că, practic, denaturăm întreaga activitate a Comisiei. Vor fi audieri atunci când apare ca absolut necesar”, a spus Ţuţuianu.