Preşedintele Comitetelor Olimpice Europene a murit. Mesajul forului olimpic român

Slovenul Janez Kocijancic, preşedintele Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a murit, duminică, la vârsta de 78 de ani, potrivit unui anunţ transmis luni de forul olimpic continental.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 05:06
Preşedintele Comitetelor Olimpice Europene a murit. Mesajul forului olimpic român

”Comitetele Olimpice Europene au aflat cu tristeţe despre moartea lui Janez Kocijancic, după o bătălie curajoasă contra unei boli grave şi imprevizibile”, a scris EOC pe site-ul său oficial, potrtivit Agerpres, care citează AFP. 

Janez Kocijancic fusese ales în fruntea organizaţiei în 2017, după o primă fază ca interimar, după arestarea predecesorului său irlandez Patrick Hickey, acuzat de trafic de bilete la JO 2016, în Brazilia.

Citeşte şi: 

El a fost primul preşedinte al Comitetului Olimpic Sloven, după independenţa ţării, în urma destrămării Iugoslaviei, în 1991, şi a ocupat acest post până în 2014.

„A fost un mare ambasador şi promotor al Mişcării Olimpice şi a valorilor olimpice”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

„Era convins că valorile olimpice pot îmbogăţi educaţia şi pot influenţa pacea şi incluziunea socială”, a mai transmis Bach.

„Pentru noi a fost un prieten devotat şi apropiat, i-am admirat demnitatea şi ne vom aminti mereu cu drag de cel care a fost dedicat trup şi suflet Mişcării Olimpice!”, au afirmat, în numele COSR, preşedintele Mihai Covaliu şi secretarul general George Boroi, potrivit paginii de Facebook a forului olimpic român.

Citeşte şi: