Preşedintele Consiliului European: „Grecia este şi trebuie să rămână membră a zonei euro”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat că Grecia trebuie să rămână parte a zonei euro, precizând că este în contact cu liderii zonei pentru a preveni ieșirea Atenei din uniunea monetară, relatează duminică agenția Reuters.

28 iun. 2015, 05:45
Preşedintele Consiliului European: „Grecia este şi trebuie să rămână membră a zonei euro”

Grecia este și trebuie să rămână membră a zonei euro’‘, a scris Tusk pe Twitter, după ce miniștrii de finanțe din zona euro au refuzat prelungirea programului de asistență pentru Grecia, care riscă să intre marți în incapacitate de plată.

Tusk precizează că este în contact cu liderii din zona euro pentru a asigura integritatea zonei, formată din 19 state, după ce miniștrii de finanțe din 18 țări membre ale zonei s-au întâlnit la Bruxelles fără omologul lor grec.

Programul de asistență financiară pentru Grecia va lua sfârșit la 30 iunie, a anunțat sâmbătă președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, după ce Atena a refuzat propunerile avansate de creditorii săi pentru a evita intrarea în incapacitate de plată și după ce premierul grec Alexis Tsipras a anunțat organizarea unui referendum pe subiectul condițiilor puse.

CITEŞTE ŞI Ministrul grec de finanţe: Refuzul de a ajuta Grecia riscă să aducă un prejudiciu permanent zonei euro