Preşedintele Consiliului European: România devine un punct de intrare sigur în Schengen

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat, miercuri, în Parlament, că apreciază măsurile luate de România în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, condiţii în care ţara noastră "devine un punct de intrare sigur" în spaţiul de liberă circulaţie.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 08:56
Preşedintele Consiliului European: România devine un punct de intrare sigur în Schengen

Herman Van Rompuy a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre intrării Românei în zona Schengen şi a precizat că la reuniunea Consiliului European din martie toţi liderii europeni au subliniat că România a îndeplinit condiţiile legale pentru aderarea la acest spaţiu, informează AGERPRES.

„Discutând cu miniştrii de interne s-a pus problema accederii României şi Bulgariei în septembrie şi mă bucur că România are încredere şi ia măsuri în problemele de graniţă şi de coordonare a poliţiei de graniţă. În aceste condiţii, România devine un punct de intrare sigur în Schengen. Sunt convins că în ceea ce priveşte controlul frontalier este o problemă care pune şi probleme bugetare, dar aceste opţiuni sunt necesare pentru a se ajunge la standardele şi pentru a ne asuma responsabilitatea ca membri ai UE”, a afirmat Herman Van Rompuy, în discursul susţinut în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.