Preşedintele CSM Mariana Ghena, despre proiectul legilor Justiţiei: Un vot negativ nu ar submina comunicarea pe mai departe

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a afirmat, joi, că acordarea unui aviz negativ proiectului de modificare a legilor Justiției nu ar însemna blocarea comunicării cu Parlamentul pe această temă.

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 12:50
Preşedintele CSM Mariana Ghena, despre proiectul legilor Justiţiei: Un vot negativ nu ar submina comunicarea pe mai departe

Un vot negativ nu ar exprima decât faptul că opiniile, propunerile făcute de colegii noștri, în urma consultării, nu ar fi întocmai văzute, revăzute, reținute în proiectul noilor legi. (…) Un vot negativ nu ar suprima sub nicio formă comunicarea pe mai departe și nu înțeleg, dacă s-ar exprima un astfel de vot, de ce ar trebui să anticipăm că ni se pun bariere la discuții. Eu cred că discuțiile vor continua, indiferent de forma votului pe care îl vom exprima noi astăzi (…) și în cadrul discuțiilor ne vom exprima punctul de vedere, care reprezintă, de fapt, opinia sistemului judiciar”, a spus Mariana Ghena, în cadrul ședinței plenului CSM.

Plenul CSM discută, joi, propunerile legislative de modificare a legilor Justiției primite de la Camera Deputaților.

Potrivit ordinii de zi publicate pe pagina de internet a CSM, sunt analizate propunerile legislative pentru modificarea și completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, precum și a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.