Zegrean: Se reia votul dacă hotărârea dată de Senat în cazul Dan Şova este declarată neconstituţională

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat joi că votul în cazul Dan Şova ar putea fi reluat dacă hotărârea publicată de Senat privind votul dat în 25 martie este declarată neconstituţională.

23 apr. 2015, 06:38
Zegrean: Se reia votul dacă hotărârea dată de Senat în cazul Dan Şova este declarată neconstituţională

Liberalii au anunţat încă de miercuri că vor ataca la Curtea Constituţională Hotărârea în cazul Senatorului Dan Şova care a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Citeşte şi: Hotărârea privind votul Senatului în cazul Şova, publicată în Monitorul Oficial

Preşedintele CCR a declarat joi că votul pentru încuviinţarea arestării senatorului Dan Şova ar trebui reluat dacă hotărârea publicată de Senat privind votul dat în 25 martie este neconstituţională.

„Procedura ar trebui reluată, dacă hotărârea este neconstituţională”, a spus Augustin Zegrean, întrebat de jurnalişti ce s-ar întâmpla dacă se dovedeşte neconstituţionalitatea hotărârii. 

Hotărârea Senatului privind cazul Dan Șova a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, după aproape o lună de la votul din plenul Camerei Superioare asupra cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului PSD.

Citeşte şi: PNL va ATACA la CCR hotărârea Senatului în cazul Dan Şova

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat că nu este vorba despre o hotărâre nouă, ci, conform deciziei CCR, de formalizarea hotărârii care s-a luat în data de 25 martie, respectiv de respingere a solicitării DNA. ”Conform deciziei CCR, Senatul s-a conformat prin redactarea hotărârii luată în 25 martie”, a explicat Tăriceanu. Acesta a mai spus că documentul are data de adoptare 25 martie și data de publicare 22 aprilie și a adăugat că acest document va avea semnătura sa.

Liberalul Cătălin Boboc, preşedinte al Comisiei Juridice, a anunţat că liberalii au deja scrisă contestaţia la Curtea Constituţională şi o vor depune după ce hotărârea este publicată în Monitorul Oficial.