Hotărârea privind votul Senatului în cazul Şova, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Şova, aprobată în Biroul Permanent, a fost publicată miercuri seara în Monitorul Oficial.

22 apr. 2015, 17:02
Hotărârea privind votul Senatului în cazul Şova, publicată în Monitorul Oficial

Articolul hotărârii prevede faptul că ” nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă” a senatorului Dan Şova.

Citeşte şi Senatul a trimis înscrisurile solicitate de DNA în cazul Şova

Preşedintele comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc a anunţat, miercuri, căPNL are pregătită contestaţia pe care o va depune la Curtea Constituţională, imediat după ce hotărârea Senatului privind votul în cazul Dan Şova va fi publicată în Monitorul Oficial.El a precizat că hotărârea privind votul din 25 martie se află menţionată şi în stenograma şedinţei în care s-a decis respingerea cererii DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova şi că ceea ce trebuia Senatul să facă era să redacteze hotărârea, prin intermediul Departamentului legislativ, ca apoi să fie semnată de Călin Popescu Tăriceanu şi trimisă la Monitorul Oficial.

Aşteptăm ca hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial şi Curtea va decide„, a spus Cătălin Boboc.

Traian Băsescu îl acuză pe premierul Victor Ponta că „duce o luptă acerbă pentru a-l salva din faţa justiţiei pe senatorul Şova„.

Citeşte şi: DECIZIA în cazul Şova, trimisă la Monitorul Oficial. Tăriceanu semnează hotărârea VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta duce, prin preşedintele Senatului Călin PopescuTăriceanu, o luptă acerbă pentru a-l salva din faţa justiţiei pe senatorul Şova. Oricine are dreptul să-şi apere un prieten, dar fără a implica instituţiile statului şi cu atît mai puţin compromiţîndu-le aşa cum face acum domnul Tăriceanu cu Senatul. Ce face domnul Tăriceanu din slugărnicie faţă de domnul Victor Ponta seamănă izbitor cu discreţionarismul Parlamentului din vara anului 2012. Oare de ce a ajuns atît de preţios pentru domnul Ponta senatorul Şova, încît să sacrifice credibilitatea Senatului?„, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe Facebook.