Preşedintele Dacia-Renault, despre scandalul Volkswagen. Cum este afectată industria auto

Scandalul emisiilor poluante ale automobilelor Diesel produse de grupul Volkswagen a lovit mediul de afaceri şi politic din Germania, iar analiştii avertizează că criza poate deveni principalul risc la care este expusă economia, mai periculos decât criza din Grecia.

25 sept. 2015, 10:28
Preşedintele Dacia-Renault, despre scandalul Volkswagen. Cum este afectată industria auto

Constatin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi preşedintele Dacia-Renault, a acordat un interviu pentru RFI Romania, în care a analizat efectele crizei de la Volkswagen asupra industriei auto la nivel global. El spune că nu există momente de îngrijorare în România.

Citeşte şi Scandalul Volkswagen ajunge şi în ţara noastră. Ce riscă românii care şi-au cumpărat maşini germane

Ceea ce se întâmplă este realmente o surpriză, pentru că orice s-ar discuta, grupul VW este o corporaţie de prestigiu. Sigur că va avea ceva de lucru pentru a-şi corecta imaginea. Aş spune că nu va afecta direct nici pe plan global, nici pe plan european. După părerea mea va fi un semnal din care rezultă că o universitate din Virginia de Vest a descopeerit acest trucaj, fără să îşi propună în mod expres această ţintă. Ei căutau de fapt să vadă cum se comportă combustibilii alternativi – deci alte tipuri de motorine – pe motoare, faţă de combustibilul pe baza căruia i s-a dat certificatul de omologare pe acest autoturism. Şi au ajuns la ce ştim acum Deci va fi un semnal pentru toţi constructorii de automobile din lume„, a spus Constantin Stroe.

Citeşte şi Scandalul VW deschide Cutia Pandorei. Studiu: maşinile americane sunt mai nesigure decât cele europene

Întrebat ce efecte are scandalul Volkswagen asupra Dacia-Renault, Stroe a răspuns: „Nu există niciun fel de efecte. Noi ştim bine ce punem pe piaţă. Industria românească de automobile cu cele două mărci Dacia şi Ford utilizează echipamente care sunt reglementate pe plan european. Noi nu avem producţie distinctă sau separată de restul Europei. Suntem deja la trei săptămâni după introducerea oblogatorie a regulamentul Euro 6 care priveşte şi normele de poluare. Ne aştepăm totuşi să scadă volumele de automobile second-hand în Europa de Vest şi să crească piaţa automobilelor noi„.