Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei ameninţă NATO şi SUA cu folosirea armelor nucleare: „Livrarea de arme către Kiev va duce la o catastrofă globală”

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a declarat că livrările occidentale de armament către Ucraina care ar ameninţa teritoriile Rusiei vor duce la o catastrofă globală.

22 ian. 2023, 14:42
Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei ameninţă NATO şi SUA cu folosirea armelor nucleare: „Livrarea de arme către Kiev va duce la o catastrofă globală”

Volodin, cunoscut ca un apropiat al lui Vladimir Putin, a adăugat că, în cazul în care Kremlinul va considera că îi este ameninţată integritatea teritorială şi siguranţa cetăţenilor, argumentele împotriva utilizării armelor de distrugere în masă nu vor mai fi valabile.

„Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi civili în oraşe şi vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile noastre, aşa cum ameninţă, acest lucru va duce la măsuri de represalii folosind arme mai puternice”, a declarat duminică Viaceslav Volodin într-o postare pe Telegram.

„Argumentele conform cărora puterile nucleare nu au folosit anterior arme de distrugere în masă în conflicte locale nu mai sunt sustenabile. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care existĂ o ameninţare la adresa securităţii cetăţenilor lor şi a integrităţii teritoriale a ţării”, a scris Volodin.

„Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”, a prezis el, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Planul lui Putin care îngrozeşte Ucraina. Următoarele săptămâni vor fi critice

Comentariile lui Volodin vin după ameninţări similare făcute de Dmitri Medvedev, fostul premier şi preşedinte al Rusiei, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate rus.

Volodin, în vârstă de 58 de ani, este preşedinte al Dumei de Stat a Rusiei din 2016, după ce anterior a deţinut un rol de conducere în administraţia prezidenţială. Şi el face parte din Consiliului de Securitate al lui Putin şi are acces regulat la preşedinte.

O reuniune a acestui Consiliu a fost convocată vineri de Putin, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Aliaţii occidentali au promis în aceeaşi zi Ucrainei un nou ajutor militar de miliarde de dolari, dar nu au reuşit să convingă Germania să autorizeze furnizarea tancurilor sale de luptă Leopard, care sunt deţinute de o serie de state NATO, dar al căror transfer către Ucraina necesită aprobarea Berlinului.

Citeşte şi: Rusia se teme de un atac aerian. Sisteme de rachete defensive au fost ridicate pe acoperişurile din Moscova