Preşedintele Dumei, despre invazia din Ucraina: S-a evitat riscul unui război mondial

Ucraina adună un milion de forţe de luptă echipate cu arme occidentale pentru a-şi relua teritoriul sudic în mâinile forţelor ruse,

11 iul. 2022, 22:51
Preşedintele Dumei, despre invazia din Ucraina: S-a evitat riscul unui război mondial

Aşa-numita „operaţiune militară specială” rusă din Ucraina nu a apropiat lumea de un război mondial, ci, dimpotrivă, a evitat un astfel de scenariu. Preşedintele Dumei, Viacheslav Volodin, este convins de acest lucru. Într-un interviu televizat, Volodin a spus că trupele ucrainene „au fost deja aduse la graniţele Donbassului şi toate acestea ar fi putut duce la un dezastru umanitar, un număr enorm de victime”. „Şi asta chiar ar fi putut duce la cel mai rău lucru dintre toate, lumea ar fi putut cu adevărat să ajungă în pragul unui mare război”, a continuat preşedintele Dumei.

Ucraina anunţă 7.200 de militari dispăruţi, de la începutul războiului. Ruşii continuă să bombardeze intens Odesa şi Harkov, sunt morţi şi răniţi
 Ucraina, ministrul Apărării: un milion de soldaţi pentru a repune mâna pe sud
Ucraina adună un milion de forţe de luptă echipate cu arme occidentale pentru a-şi relua teritoriul sudic în mâinile forţelor ruse, a declarat de ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu pentru The Sunday Times. Reznikov a spus că preşedintele Zelenski a ordonat armatei ucrainene să recupereze zonele de coastă ocupate, care sunt vitale pentru economia ţării.

Kiev: 37.400 de soldaţi ruşi ucişi de la începutul războiului
Aproximativ 37.400 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei, potrivit armatei de la Kiev. În actualizarea sa cu privire la pierderile suferite de Moscova până acum, armata ucraineană indică faptul că au fost doborâte şi 217 de luptători, 188 de elicoptere şi 676 de drone, scrie Ukrinform. În plus, forţele de la Kiev susţin că au distrus 1.645 de tancuri ruseşti, 838 de sisteme de artilerie, 3.828 de vehicule blindate de transport de trupe, 15 nave şi 155 de rachete de croazieră.

Germania blochează ajutorul de 9 miliarde de euro către Ucraina. Decizia ministrul de Finanţe de la Berlin şochează UE
Apel telefonic Putin-Lukaşenko: discuţii despre gaz şi despre Kaliningrad
Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko, au discutat despre progresul a ceea ce cei doi lideri numesc „operaţiune militară specială a Rusiei în Ucraina” şi despre o serie de probleme economice. Potrivit unui canal Telegram apropiat guvernului de la Minsk, cei doi lideri au vorbit şi despre tranzitul către Kaliningrad, aprovizionarea cu energie a Rusiei către Europa şi construirea unui port în Belarus.