Preşedintele erou Zelenski, într-o nouă filmare de pe front! „Am nevoie de muniţie de la SUA, nu să fiu evacuat!”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a impresionat încă o dată comunitatea internaţională, refuzând vineri seară oferta SUA de a-l evacua din Kiev, unde a rămas pe linia frontului.

26 feb. 2022, 11:05

Conform declaraţiilor unui înalt oficial american, rămas anonim, care a asistat la convorbirea dintre Volodimir Zelenski şi Joe Biden, preşedintele Ucrainei i-ar fi transmis omologului său american că nu are nevoie să fie evacuat, ci de muniţie şi echipament militar.

În convorbirea pe care a avut cu preşedintele Biden, Zelenski ar fi spus „lupta este aici. Nu am nevoie să fiu evacuat, am nevoie de muniţie”, după ce SUA trimisese un avion pentru a-l transporta într-o zonă sigură nespecificată.

Citeşte şi: IMAGINI SFÂŞIETOARE cu bebeluşi mutaţi din spital în adăpost antiaerian, împreună cu mamele VIDEO+GALERIE FOTO

Noi imagini spectaculoase apărute pe reţelele sociale, publicate de DailyMail, care îl arată pe Zelenski bând cafea alături de soldaţi ucraineni într-un adăpost, au făcut înconjurul internetului din toată lumea.

Sâmbătă, a treia zi de război pe teritoriul ucrainean, a început cu atacuri ale forţelor armate ruseşti asupra capitalei Kiev, dar armata ucraineană, ajutată de civili înarmaţi, inclusiv cu cocktailuri molotov, au rezistat până acum asaltului.

Ministerul rus al Apărării susține că rachetele ruse nu au lovit clădiri civile din Kiev. Cu toate acestea, imaginile video arată cu un bloc de 15 etaje a fost lovit de o rachetă sâmbătă dimineață, iar guvernul Ucrainean susține că proiectilul a fost tras de forțele ruse.

Citeşte şi: Bloc de locuinţe din Kiev, lovit de bombardamentele ruseşti. Nu sunt raportate victime VIDEO