Preşedintele FMP Gorj a demisionat: În acest proiect s-au strecurat oameni care nu corespund valorilor MP

Preşedintele demisionar al Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP) Gorj, Andrei Novac, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a renunţat doar la funcţia de conducere a acestui proiect, ci se va retrage şi din calitatea de membru al FMP.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 14:05
Preşedintele FMP Gorj a demisionat: În acest proiect s-au strecurat oameni care nu corespund valorilor MP

El a explicat că unul dintre motivele pentru care a renunţat la acest proiect sunt demisiile lui Marian Preda din funcţia de preşedintele al FMP şi a lui Eugen Tomac din funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP).

„Nu mă retrag numai din funcţia de conducere pe care am deţinut-o până acum două zile în proiectul Mişcarea Populară, ci mă retrag definitiv din acest proiect, nu o să mai fiu nici măcar membru al Fundaţiei Mişcarea Populară. (…) Principalul motiv pentru care m-am înscris în fundaţie au fost principiile şi valorile, iar următorul motiv a fost Marian Preda, preşedintele FMP, un om pentru care am un respect deosebit. Un alt motiv pentru care am făcut acest pas a fost invitaţia lui Eugen Tomac, care m-a chemat în urmă cu un an să fac parte din proiect”, a spus Andrei Novac.

El a subliniat că vrea ca demisia sa să fie percepută ca un semnal de alarmă pe care vrea să îl tragă vizavi de ceea ce se întâmplă în Mişcarea Populară.

„Din păcate, au fost foarte multe zone în care au existat nemulţumiri din cauza faptului că în acest proiect s-au strecurat oameni care nu corespund cu principiile şi valorile pe care Mişcarea Populară le-au promovat. Din punctul meu de vedere, singura soluţie viabilă pentru ca acest lucru să nu se întâmple ar fi fost ca acest partid să ia naştere după terminarea mandatului lui Traian Băsescu”, a mai spus Andrei Novac.

Andrei Novac a afirmat marţi, în ziua în care şi-a dat demisia, că are nevoie de timp pentru a-şi promova cele două volume nou publicate, motiv pentru care a decis să se retragă de la conducerea fundaţiei.