Preşedintele FSLI: 15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunie

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va organiza un miting de 1 iunie, 15.000 de profesori urmând să iasă în stradă în semn de protest faţă de ordonanţa privind salarizarea, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu.

18 mai 2016, 12:43
Preşedintele FSLI: 15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunie

În jur de 15.000 de profesori, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor ieşi în stradă pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, a declarat Simion Hăncescu preşedintele FSLI, potrivit Mediafax.

Marţi, liderii sindicali au fost chemaţi la Ministerul Muncii unde au fost informaţi  pentruasupra variantei finale a ordonanţei privind salarizarea din sectorul bugetar. La ieşire, Hăncescu a declarat că ordonanţa propusă de Guvern „nu aduce nimic bun pentru învăţământ”.

„Nu putem spune nimic despre o creştere pentru debutanţi, doar mici corecţii din sistem care înseamnă vreo 69 de milioane de lei. Prin urmare, reamintesc că ne aşteptam la o lege a salarizării care să creeze un nou orizont pentru oamenii din sistem. Această lege a salarizării pentru noi este nulă. Există două domenii în România care ar fi trebuit tratate la egalitate, Sănătatea şi Educaţia. Din păcate, Educaţia a fost abandonată în acest moment”, a declarat Hăncescu marţi.

Sindicatele din Educaţie ameninţă cu proteste şi boicotarea examenelor naţionale


loading...