Preşedintele gafagiu: Pentru că i-a criticat guvernul, a trimis-o pe Prima Doamnă în… GALERIE FOTO

Preşedintele Nigeriei, Mahmmadu Buhari, a răspuns, vineri, criticilor soţiei sale referitor la guvernul pe care el l-a învestit, spunând că a trimis-o pe Prima Doamnă acolo unde îi este locul, adică "în  bucătărie".

14 oct. 2016, 15:35

„Locul ei este la bucătărie, în salon sau în altă cameră”, a spus Buhari, la Berlin, în cadrul întrevederii cu cancelarul german Angela Merkel, ca răspuns la o întrebare din cadrul unui interviu dat de soţia lui, Aisha Buhari, la postul BBC şi în care a declarat că nu îi va mai susţine candidatura din 2019.

„Cred că soţia mea îşi aminteşte că eu am candidat de trei ori la preşedinţiei şi că abia a patra oară am reuşit”, a spus Buhari, relatează Le Figaro.

Citeşte şi Eliberarea inginerului român răpit în Nigeria s-a făcut fără să se plătească vreo răscumpărare

În interviul pe care l-a dat la BBC, Aisha Buhari a lăsat să se înţeleagă faptul că oficialităţile numite  în guvernul lui „nu au nicio misiune şi nico viziune” în ceea ce ar trebuit făcut pentru Nigeria. Ea a mai dezvăluit că soţul ei nu cunoaşte nici „45-50% dintre aleşi „, lăsând să se înţeleagă că soţul ei ar fi influenţat de un mic grup de persoane care nu ar acţiona în interesul statului. „Dacă lucrurile vor conjtinua aşa, eu nu voi face parte dintr-o eventuală campanie pentru realegerea lui”, a mai spus Prima Doamnă a Nigeriei în aceeaşi emisiune.

Muhammadu Buhari, fost pucist, a fost ales preşedinte în martie 2015, după o campanie electorală axată pe lupta împotriva corupţiei endemice într-o ţară bogată în resurse de hidrocarburi.