Președintele Iohannis, despre hotărârea CCR asupra revocării lui Renate Weber: „Nu am obiceiul să comentez deciziile”

Președintele Iohannis a făcut declarații, în cadrul unei conferințe de presă, unde s-a exprimat și în privința deciziei CCR asupra revocării lui Renate Weber.

29 iun. 2021, 15:03
Președintele Iohannis, despre hotărârea CCR asupra revocării lui Renate Weber: „Nu am obiceiul să comentez deciziile”

Președintele Iohannis a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni, unde și-a exprimat punctul de vedere cu privire la decizia CCR asupra neconstituționalității deciziei de revocare a lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„Fiind foarte proaspătă decizia Curţii, n-aş putea să vă spun care este suportul. Trebuie să vedem motivarea, dar nu am obiceiul să comentez deciziile CCR. Probabil procedura va trebui rafinată.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis. CCR, în unanimitate: Revocarea lui Renate Weber este neconstituțională

Judecătorii Curţii Constituţionale (CCR)

discută marţi sesizarea depusă de Partidul Social Democrat în legătură cu hotărârea Parlamentului pentru revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

PSD susţine că hotărârea Parlamentului 36/2021 referitoare la revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională. Social-democraţii consideră că au fost încălcate prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de cinci ani a mandatului acestuia.

Potrivit sesisării depuse de PSD la Curtea Constituţională, hotărârea Parlamentului a încălcat prevederile art. 1 alin. (5) referitoare la principiul legalităţii şi art. 58 alin. (1) din Constituţie privind durata de cinci ani a mandatului Avocatului Poporului.