Preşedintele Iohannis l-a primit la Cotroceni pe directorul executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe directorul executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva.

RomaniaTV.net
29 mai 2019, 17:04
Preşedintele Iohannis l-a primit la Cotroceni pe directorul executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva

Subiectele abordate de cei doi au fost legate de activitatea Băncii Mondiale în România, preşedintele Iohannis exprimând aprecierea pentru programele şi proiectele desfăşurate de BM în ţara noastră.

„Kristalina Georgieva a apreciat modul în care România a gestionat, până în momentul de faţă, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, mai ales în contextul marcat de multiplele provocări cu care se confruntă UE. Directorul executiv al Băncii Mondiale a subliniat importanţa crucială a instituţiilor statului de drept şi a investiţiilor în capitalul uman, în special în tineri, din perspectiva dezvoltării economice a unei ţări. În acest sens, Kristalina Georgieva a menţionat proiectele derulate de Banca Mondială în România în domeniul educaţiei şi al sănătăţii, care şi-au dovedit eficienţa şi utilitatea în ceea ce priveşte dezvoltarea acestora”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a salutat eforturile Băncii Mondiale în a sprijini aceste două sectoare de activitate în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat necesitatea investiţiilor în educaţie şi sănătate, subliniind în acest sens potenţialul proiectului „România Educată”.

De asemenea, directorul executiv al BM a făcut referire la importanţa esenţială a integrării şi conectivităţii regionale, cu precădere în Balcani. În acest context, au fost menţionate proiectele Băncii Mondiale al căror obiectiv este promovarea conectivităţii şi a investiţiilor în domeniul infrastructurii, inclusiv infrastructura municipală, transportul rutier şi maritim, dar şi uniformizarea taxelor de drum.

Preşedintele a apreciat, la rândul său, importanţa înlăturării barierelor de interconectare regională şi a pledat pentru facilitarea investiţiilor şi a schimburilor comerciale în regiunea Balcanilor.