Preşedintele Iohannis, premierul Ciucă şi Dacian Cioloş salută anunţul lui Macron că Franţa va contribui cu trupe NATO pe teritoriul României

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României, în vederea întăririi flancului estic al Alianţei.

20 ian. 2022, 10:16
Preşedintele Iohannis, premierul Ciucă şi Dacian Cioloş salută anunţul lui Macron că Franţa va contribui cu trupe NATO pe teritoriul României

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a participa cu trupe NATO pe teritoriul României.

Şi preşedintele USR, Dacian Cioloş, fost preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, a salutat, miercuri seară, decizia preşedintelui Emmanuel Macron.

„Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

Şi premierul Nicolae Ciucă a scris joi un mesaj de mulţumire adresat Franţei şi lui Emmanuel Macron.

„Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, anunţă deschiderea ţării sale pentru consolidarea flancului estic al NATO în România. Salut călduros această dovadă de fraternitate în contextul Parteneriatului nostru Strategic”, scrie, joi, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

”Salut decizia preşedintelui Emmanuel Macron, care a anunţat că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. Anunţul a fost făcut în faţa şefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezentă la eveniment”, a scris şi Dacian Cioloş, miercuri seară, pe Facebook.

Acesta afirmă că, încă din 2016, a discutat despre o prezenţă a trupelor franceze în România sub steagul NATO.

”Cu atât mai mult cu cât contextul este extrem de tensionat la graniţa cu Ucraina, decizia de astăzi este una binevenită şi o nouă garanţie pentru ţara noastră”, a mai scris Cioloş.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion vrea să meargă în SUA la o întâlnire cu partidul lui Donald Trump. „Sigur că o să mă duc la Memorialul Holocaustului”