Preşedintele Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv cu Covid 19

Preşedintele Brazilei are stări febrile, peste 38 de grade Celsius, şi alte simptome, anunţă presa locală. 

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 05:09
Preşedintele Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv cu Covid 19

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, unul dintre liderii sceptici în privința pandemiei de coronavirus, prezinta anumite simptome de COVID-19 şi a fost supus unui test. Conform presei braziliene d marţi, Bolosnaro are Covid 19.

Anunțul a fost făcut de însuși Jair Bolsonaro, la postul CNN Brasil. Președintele i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronavirusului, inclusiv febră 38 grade Celsius, şi că a făcut o radiografie la plămâni la spitalul militar.

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanţii săi, cărora li se adresează frecvent de la porţile reşedinţei sale la Brasilia, şeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o radiografie pulmonară. „Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine bine”, a declarat el după ce i-a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.

În urmă cu două săptămâni, Jair Bolsonaro spunea că este posibil să fi avut coronavirus și că ar putea face un nou test. Aceasta, deși fusese deja testat negativ în ultimele săptămâni.

De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a luat în derâdere boala, considerând pandemia o exagerare, şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Nu mai târziu de sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită, fiind însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măştilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.

 

loading...