Președintele Joe Biden impune angajaților guvernamentali să se imunizeze: „Avem o pandemie din cauza celor nevaccinați”

Președintele Joe Biden va prezenta Joi o măsură conform căreia toți angajații guvernamentali au obligația să se vaccineze sau să treacă prin testări anti-Covid oricând li se cere.

28 iul. 2021, 10:01
Președintele Joe Biden impune angajaților guvernamentali să se imunizeze: „Avem o pandemie din cauza celor nevaccinați”

Președintele SUA, Joe Biden,

va prezenta Joi o măsură conform căreia toți angajații guvernamentali au obligația să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să se supună cerințelor periodice de testare potrivit unei surse cu cunoștințe directe a problemei.

Anunțul va apărea în contextul în care se așteaptă ca Biden să stabilească o serie de măsuri noi în încercarea de a stimula creșterea numărului de vaccinări, deoarece varianta Delta se răspândește rapid în toată țara. De asemenea, Departamentul Afacerilor Veteranilor va solicita angajaților săi din domeniul sănătății din prima linie să se vaccineze în următoarele două luni.

„Este în curs de examinare chiar acum”, a spus Biden, când a fost întrebat dacă va impune o lege a vaccinării pentru lucrătorii federali.
În timp ce detaliile acestor măsuri se află în curs de finalizare, lucrătorilor federali li se va cere să ateste statutul lor de persoane vaccinate sau să se supună testelor regulate. Sursa a declarat că propunerea va fi aproximativ similară cu ceea ce se implementează în New York. Cerințe suplimentare pentru persoanele nevaccinate ar putea fi adăugate pe măsură ce agențiile se străduiesc să își vaccineze angajații.
Biden nu va impune vaccinarea obligatorie armatei SUA. Cu toate acestea, Biden este probabil să discute modul în care Departamentul Apărării ar putea să abordeze problema pe viitor.

Președintele Joe Biden: „Avem o pandemie și din cauza celor nevaccinați”

Întrebat dacă crede că noua decizie privind purtarea măștilor, instituită de Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, va duce la confuzie pentru americani, Biden a dat vina pe americanii nevaccinați, spunând că, dacă ar fi fost vaccinați, „am fi într-o lume foarte diferită .”
„Avem o pandemie și din cauza celor nevaccinați care generează o confuzie enormă. Și cu cât aflăm mai multe despre acest virus și despre varianța Delta, cu atât mai mult trebuie să fim îngrijorați. Există un singur lucru pe care îl știm sigur, dacă celelalte sute de milioane de oameni s-ar fi vaccinat, am fi într-o lume foarte diferită „, a spus el.
Decizia administrației de a impune vaccinarea pentru lucrătorii din domeniul sănătății a fost un demers pentru a-i convinge pe cetățeni să se vaccineze, relatează CNN.