Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat numirea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru de Interne

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare din funcţia de ministru de Interne a lui Petre Tobă, respectiv de numire a lui Dragoş Tudorache pe postul rămas vacant. Ceremonia de învestitură va avea loc miercuri, la ora 16, la Palatul Cotroceni.

07 sept. 2016, 07:42
Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat numirea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru de Interne

UPDATE: Dragoş Tudorache a depus jurământul la Palatul Cotroceni. La ceremonia desfășurată la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloș, membri ai Guvernului, consilieri ai președintelui Iohannis.

„Dumneavoastră preluați câte un portofoliu greu. Domnule ministru de Interne preluați unul din ministerele de bază într-o etapă care e, în același timp, o etapă dificilă, dar, totodată, cu șanse de a consolida acest minister ce a trecut printr-o serie de schimbări.

Chiar dacă nu Ministerul de Interne organizează alegerile, ci AEP, lui îi revine un rol de sprijin și de asigurare a ordinii și disciplinii în cadrul procesului electoral. Asta trebuie să vă preocupe cel mai mult. E vital pentru România, e extrem de important pentru a da credibilitate ca aceste alegeri să se desfășoare în perfectă ordine, în siguranță și să avem garanția că rezultatul nu e viciat în niciun fel. Aveți foarte multe alte probleme de rezolvat pe care le vom discuta zilele următoare. Previzibil o să aveți un mandat scurt, dar nu va fi ușor deloc.”, a spus Klaus Iohannis la Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind schimbările ce au loc la nivelul Ministerului de Interne.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 7 septembrie a.c., următoarele decrete:

  • Decretul prin care ia act de demisia domnului Petre Tobă din funcţia de Ministru al Afacerilor Interne;
  • Decretul pentru revocarea domnului Ioan-Dragoş Tudorache din funcția de șef al Cancelariei Primului-Ministru;
  • Decretul pentru numirea domnului Ioan-Dragoş Tudorache în funcţia de Ministru al Afacerilor Interne;
  • Decretul pentru numirea domnului Paul Gheorghiu în funcția de șef al Cancelariei Primului-Ministru.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, 7 septembrie a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Premierul Dacian Cioloş l-a desemnat pe Dragoş Tudorache, actualul şef al cancelariei Primului-ministru, pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, după ce fostul ministru Petre Tobă şi-a dat demisia, în urma scandalului privind desecretizarea unor documente interne în dosarul achiziţiilor de la Departamentul de Informaţii al ministerului. 

Citeşte şi: Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne propus de Dacian Cioloş. Cine este şi ce avere are