Președintele Klaus Iohannis împlinește astăzi 62 de ani

Zi importantă în familie preşedintelui României. Klaus Iohannis împlinește astăzi 62 de ani. Şeful statului a ales ca anul acesta să îşi sărbătoarească aniversarea departe de casă. Actualul șef al statului s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.

13 iun. 2021, 11:22
Președintele Klaus Iohannis împlinește astăzi 62 de ani

Azi e zi de sărbătoare pentru președintele României. Klaus Iohannis împlinește 62 de ani.

Update: Mesajul transmis de președinte:

”Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și vă doresc multă sănătate!”, a spus Iohannis

Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu. A urmat școala germană din Sibiu și Liceul „Samuel von Brukenthal” din același oraș. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

Mai mulţi ani a lucrat ca dascăl în mai multe școli din împrejurimile Sibiului, apoi a predat fizica la liceul pe care l-a absolvit.

În anul 1989 s-a căsătorit cu Carmen, o profesoară de limba engleză.

Deşi după Revoluție familia sa a plecat din ţară, Klaus Iohannis a les ăs rămână la Sibiu şi a intrat în politică. A fost preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) timp de un deceniu, iar din 2000 a ocupat funcţia de primar al Sibiului (patru mandate).

În 2013, Klaus Iohannis s-a înscris în Partidul Național Liberal, iar în anul următor a fost ales preşedinte al partidului. Din această poziţie a candidat în noiembrie 2014 la alegerile prezidenţialePNL, când l-a învins pe candidatul PSD Victor Ponta.

Citeşte şi: Ludovic Orban despre implicarea lui Iohannis în competiția internă PNL: „Data trecută, în 2017, la fel s-a speculat”

Pe 21 decembrie 2019, Klaus Iohannis a preluat oficial cel de-al doilea mandat de președinte al României.

Citeşte şi: Klaus Iohannis dă un semnal important. Preşedintele participă la un eveniment importrant din Bucureşti, alături de Florin Cîţu