Ludovic Orban despre implicarea lui Iohannis în competiția internă PNL: „Data trecută, în 2017, la fel s-a speculat”

Ludovic Orban a declarat că președintele Iohannis nu se implică în competiția internă PNL, cum nu s-a implicat nici în 2017.

12 iun. 2021, 13:46
Ludovic Orban despre implicarea lui Iohannis în competiția internă PNL: „Data trecută, în 2017, la fel s-a speculat”

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Botoșani, că președintele Iohannis nu se implică în competiția internă din PNL. Liderul partidului a mai precizat că parteneriatul cu Iohannis este unul responsabil și serios construit pentru binele românilor.

„PNL, în ansamblul său, are un parteneriat cu preşedintele României şi e normal să fie aşa, pentru că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost ales în 2014, la primul mandat, din postura de preşedinte al PNL. Şi la al doilea mandat, PNL a susţinut candidatura preşedintelui Klaus Iohannis. Există un parteneriat între preşedintele României şi PNL. Preşedintele României nu se implică în competiţia internă, aşa cum nu s-a implicat în competiţia internă nici în 2017. (…) Sigur că şi data trecută, în 2017, la fel s-a speculat, că un candidat este sprijinit de preşedintele României. S-a văzut că nu a fost aşa. Şi acum, evident, sunt unii care fac campanie încercând să spună că preşedintele României susţine un candidat. Eu am convingerea că preşedintele României susţine PNL, fiindcă ştie foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban desființează speculațiile

Orban a desființat speculațiile conform cărora în interiorul partidului PDL, ar exista două tabere, una formată din membri actuali și cealaltă din foștii membri PDL.

„Din punctul meu de vedere, nu există o asemenea separare în PNL. Ca preşedinte al PNL, am militat pentru unitatea partidului, am militat pentru eliminarea a unor eventuale discriminări sau discrepanţe, pentru că cineva a fost în fostul PNL sau în fostul PDL. Din punctul meu de vedere, toţi colegii mei, indiferent din ce formaţiune provin, din cele două formaţiuni care au fuzionat, au beneficiat de deschidere, de dialog, de cooperare şi eu i-am tratat în mod egal, în funcţie, evident, de rezultat, de efortul depus şi de măsura în care acţiunea lor a fost utilă şi benefică PNL”, a adăugat Orban, conform Agerpress.