Preşedintele Klaus Iohannis, la evenimentul unei companii germane, la Blaj

Preşedintele Iohannis a mers, sâmbătă, la Blaj, unde a participat la un eveniment organizat de o companie germană, dar a avut programată şi o întâlnire cu arhiepiscopul Lucian Mureșan.

RomaniaTV.net
06 iun. 2015, 10:27
Preşedintele Klaus Iohannis, la evenimentul unei companii germane, la Blaj

Președintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă la Blaj, unde a participat la „Bosch Innovation Day” și s-a întâlnit cu arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Lucian Mureșan, potrivit Administrației Prezidențiale.

Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze şi scandări favorabile de către cele aproximativ 500 de persoane prezente la eveniment.

Șeful statului a vizitat apoi şi Catedrala „Sf. Treime” a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Lucian Mureșan.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de decorare a cardinalului Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Arhieparhiei de Făgăraș și Alba Iulia și întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma.

Șeful statului a conferit Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Ofițer cardinalului Lucian Mureșan, cu prilejul aniversării a 25 de ani de episcopat.

Decorarea a fost făcută ”în semn de înaltă apreciere pentru demnitatea, curajul și smerenia creștină de care a dat dovadă, pentru contribuția deosebită la dezvoltarea relațiilor dintre România și Sfântul Scaun și pentru grija constantă acordată consolidării raporturilor interconfesionale în România”.