Preşedintele Klaus Iohannis merge în vizită la Kiev, alături de alţi lideri europeni

Klaus Iohannis va efectua o vizită în Ucraina, însoțit de mai mulți lideri europeni, printre care președintele Franței, Emanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și premierul Italiei, Mario Draghi.

13 iun. 2022, 19:16
Preşedintele Klaus Iohannis merge în vizită la Kiev, alături de alţi lideri europeni

UPDATE: Klaus Iohannis merge în Ucraina. Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu , susține că vizitele oficiale în Ucraina se anunță de obicei după ce au loc, totul din motive de securitate. Așa a comentat șeful diplomației românești afirmația parlamentarului ucrainean Oleksiy Goncharenko, care a anunțat vizita președintelui român în Ucraina.

„Vizitele se anunță de obicei după ce au loc. E vorba de motive de securitate. De asemenea, administrația prezidențială face un astfel de anunț”, a punctat Aurescu, la Digi24, precizând că nu are în responsabilitate să anunțe programul președintelui României.

Potrivit oficialului ucrainean, Klaus Iohannis se va alătura joi la Kiev delegației alcătuite din președintele Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Președintele Franței, Emmanuel Macron vine, miercuri, 15 iunie, în România. El va vizita, alături de Klaus Iohannis, Baza Mihail Kogălniceanu.

După această vizită în România, Iohannis și Macron ar urma să plece spre Ucraina, potrivit parlamentarului ucrainean.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, se va afla marți, 14 iunie, în România. Macron va vizita baza militară de la Cincu (jud.Brașov), unde s-a constituit grupul de luptă al NATO sub conducerea Franței. La Baza militară de la Cincu se va întâlni cu militari francezi staţionaţi.

Marţi seară, preşedintele Franţei se va întâlni cu militari francezi staţionaţi în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, iar miercuri dimineaţă va avea o întrevedere, în acelaşi loc, cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Realitatea.

Miercuri, 15 iunie, Macron se va afla în Republica Moldova, pentru a-și arăta solidaritatea față de aliații europeni care sunt cei mai expuși la războiul din Ucraina. Aici va avea, miercuri, o întâlnire cu preşedintele Maia Sandu.

Un anunț oficial despre o posibilă vizită la Kiev săptămâna viitoare nu a fost încă făcut, însă este posibil să aibă loc la finalul acestei luni.

„O vizită a şefului statului francez în Ucraina urmează să aibă loc la o dată care nu a fost încă stabilită, în momentul în care această vizită îi va fi utilă preşedintelui Zelenski”, a precizat Palatul Elysee.

Citeşte şi: Salariile profesorilor vor fi acordate prin noua lege a Educaţiei. Marcel Ciolacu: „Ar trebui introduse criterii de performanţă pentru o mărire de salariu”