Preşedintele Klaus Iohannis merge sâmbătă la Blaj

Președintele Klaus Iohannis va efectua, sâmbătă, o vizită în municipiul Blaj, județul Alba. Cu acest prilej, Președintele României va depune o coroană de flori la monumentul „Gloria" de pe Câmpia Libertății, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la Adunarea Națională de la Blaj din 3/15 mai 1848.

RomaniaTV.net
10 mai 2018, 11:43
Preşedintele Klaus Iohannis merge sâmbătă la Blaj

Președintele Klaus Iohannis va participa la dezbaterea „Blaj 1848-2018: conștiință națională și destin european”, organizată la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, în cadrul căreia va avea un dialog cu reprezentanți ai administrației locale și ai mediului asociativ, cu oameni de afaceri, sportivi, personalități culturale, elevi și profesori, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În ultima parte a vizitei, şeful statului va participa la ceremoniile de reinaugurare a Palatului Cultural din Blaj, unul dintre cele mai importante edificii de cultură din Transilvania, inaugurat inițial în 1936, dar mistuit de un incendiu în decembrie 1995. Reabilitat la inițiativa administrației locale, Palatul Cultural a primit Marele Premiu al Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural în urma restaurării exemplare a clădirii.