Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni marţi cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile cu privire la posibilul referendum pe justiţie.

RomaniaTV.net
22 mart. 2019, 11:15
Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni marţi cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului

Elena Calistru, preşedintele Funky Citizens, a scris, vineri, pe Facebook că a primit şi a acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu o parte a organizaţiilor din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie.

Şi Cătălin Teniţă, reprezentant al societăţii civile, a anunţat că va participa la consultări, iar Administraţia Prezidenţială a confirmat pentru Agerpres că întâlnirea va avea loc.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

„Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să îmi propună mâine – poimâine un draft de agendă, care cu siguranţă va presupune o întâlnire şi cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă”, a spus şeful statului la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către Asociaţia One World România.

Şeful statului a adăugat că „un referendum nu poate să producă o lege” şi că îşi doreşte ca naţiunea să se exprime la acest scrutin popular.