„Preşedintele normal” merge să le spună asiaticilor că Franţa este încă o economie puternică

Francois Hollande, şeful statului francez, a pornit luni în prima sa vizită oficială în Asia, de când a ajuns la Elysee. La Vientuiane, "preşedintele normal", aşa cum însuşi s-a recomandat cu ocazia campaniei electorale, se va întâlni cu aproximativ 50 de lideri europeni şi asiatici.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 06:44
„Preşedintele normal” merge să le spună asiaticilor că Franţa este încă o economie puternică

Preşedintele francez François Hollande a ajuns luni la ora locală 8.30 (3.30, ora României) în Laos, în prima sa călătorie în Asia de la alegerea sa în funcţie, cu ocazia celui de-al nouălea summit Asia-Europa, care reuneşte la Vientiane 50 de lideri europeni şi asiatici, transmite AFP.

Hollande a afirmat că obiectivul acestei deplasări constă în „a convinge în cadrul dialogului Europa-Asia că Europa este încă o economie puternică”.

Potrivit lui, „există o îndoială în Asia cu privire la capacitatea Europei de a fi o zonă de stabilitate şi de creştere”.

În timp ce continentul asiatic înregistrează date importante de creştere economică, în comparaţie cu o Europă pe marginea recesiunii, preşedintele francez va explica din nou, la Vientiane, cum se va ieşi din acest marasm.