Preşedintele Parlamentului European este în carantină din cauza coronavirusului

Președintele Parlamentului European David Sassoli este izolat în casa sa din Bruxelles, ca măsură preventivă, împotriva coronavirusului, scrie Reuters.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 09:24
Preşedintele Parlamentului European este în carantină din cauza coronavirusului
David Sassoli este în carantină din cauza coronaviruslui, informează Reuters. El a transmis într-o declaraţie de presă că „Parlamentul va continua să lucreze pentru a-și îndeplini atribuțiile şi niciun virus nu poate bloca democrația”.  
 
Parlamentul European dezbate, marţi, criza coronavirusului și modul în care Comisia Europeană reacționează față de această situație.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră în criza epidemiei de coronavirus

Numărul morţilor de coronavirus a depăşit marţi seara pragul de 4.000, ajungând la nivel mondial la un total de 4.016. Între altele, 17 noi decese au fost anunţate în China şi cinci în Spania.
 
Numărul celor infectaţi cu coronavirus a depăşit cifra de 114.000, fiind afectate persoane din peste 80 de ţări. Peste 81.000 de cazuri sunt consemnate în China continentală, iar în afara acestei ţări cea mai afectată este Italia, cu un total de 9.172 de cazuri de îmbolnăviri şi 463 morţi.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Angajatorii riscă amenzi de 6000 de lei dacă nu aigură acestee drepturi angajaţilor. Anunţ ITM

În România au fost confirmate până marți dimineață 17 cazuri de îmbolnăvire, iar cinci dintre pacienți au fost vindecați și externați.