Preşedintele Parlamentului, nedorit: Albanezii cer demisia lui Ilir Meta

Mii de susținători ai opoziției albaneze au manifestat joi în fața biroului premierului Edi Rama, solicitând demisia președintelui parlamentului Ilir Meta după apariția acuzației că acesta s-ar afla în spatele unui plan de asasinare a doi parlamentari de la Tirana, transmit Reuters și Xinhua, citate de Agerpres.

13 mart. 2015, 08:30
Preşedintele Parlamentului, nedorit: Albanezii cer demisia lui Ilir Meta

Premierul Edi Rama, membru al Partidului Socialist albanez, și alte oficialităţi au fost evocați de procurori în legătură cu scandalul planurilor de asasinare, dar niciunul dintre demnitarii respectivi nu a fost pus sub acuzare pentru vreo faptă penală.

În urmă cu zece zile, parlamentarul Tom Doshi — care a fost exclus din Partidul Socialist după ce l-a acuzat deschis pe premierul Rama de nerespectarea promisiunilor asumate în campania electorală — a făcut publice acuzațiile, afirmând că un ucigaș plătit fusese angajat pentru a-i împușca pe el și pe un alt membru al legislativului de la Tirana, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Victor Ponta l-a primit pe premierul albanez, Edi Rama, la Palatul Victoria

Partidul Democrat (PD, opoziție) s-a folosit de acest scandal din interiorul formațiunii de guvernământ de la Tirana pentru a încerca să slăbească coaliția guvernamentală.

Meta a respins toate acuzațiile făcute la adresa sa, despre care susține că sunt motivate politic.